מחפשים מגלה נזילות בצנרת המים? ריכזנו עבורכם את בעלי המקצוע המומלצים ביותר, כאלו שיודעים לשלב בין מקצועיות גבוהה, שירות אדיב ועמידה בתו האיכות הנוקשה של "המקצוענים", הזמינו עכשיו:
בעיות אינסטלציה, ובפרט בעיות הקשורות בנזילות, הן עניינים שלא סובלים דיחוי. הם עלולים לגרום לירידת ערך הנכס, למפגעים בריאותיים ואסתטיים ואף לחיכוכים לא נעימים עם השכנים, ועל כן דורשים טיפול מידי. הצעד הראשון הוא כמובן גילוי מקור הנזילות בצנרת, עליו נסביר בהרחבה במאמר זה.
איך גילוי נולד?
גילוי נזילות מתחילה בזיהוי הבעיה מצד דיירי הבית. זיהוי שכזה אינו מסובך, מכיוון שישנם שפע של סימנים שיכולים להעיד על נזילות בצנרת. טפטופי מים, הולכה לא רציפה של מים בצנרת, התקלפות טייח וצבע והצטברות נקודות של עובש על הקירות או על התקרה הם אינדיקטורים מהימנים לכך שנולדה בעיית רטיבות.
לאחר שזיהיתם כי אכן יש סיטואציה של רטיבות שצריך לפתור, הצעד המתחייב הבא הוא קריאה לאיש מקצוע מנוסה, קרי אינסטלטור מיומן, על מנת שיזהה בוודאות את מוקד הרטיבות. בעוד שבחלק מהמקרים מדובר בעניין גלוי לכל, למשל אם מדובר בברז מים מטפטף באופן נראה לעין, במקרים אחרים דרושה עבודה מקצועית עבור זיהוי המקור.
מדוע גילוי נזילות אינו עניין פשוט בהכרח?
בלא מעט מקרים, קיים חוסר חפיפה בין המקום הרטוב לבין מקור הרטיבות עצמו. בנוסף במרבית המקרים מקור הנזילות נמצא במערכת אינסטלציה מורכבת אשר מותקנת באפון חבוי מתחת לאריחים או בתוך הקירות. על כן יש צורך במכשור מתקדם והבנה מעמיקה באינסטלציה בשביל לאתר כראוי את הנקודה המדויקת.
שלוש מערכות הנמצאות בסיכון לנזילות מים
בעיקרון, מרבית בעיות הנזילות בבית נובעות מבעיה באחת משלושת המערכות הבאות: מערכת המים הנקיים המוזרמת לדירה (למשל עבור מי שתייה, מקלחות וכדומה), הצנרת המובילה ביוב מהדירה, וצינורות המובילים מים ממערכת ההסקה או המיזוג.
כיצד בודקים מהיכן מגיעה הנזילות?
אם בעבר בשביל לאתר מקור רטיבות היה צורך בשבירת קירות והגעה אל הצנרת החשופה, הרי שהיום המצב שונה בתכלית, ובעזרת טכניקות חדשות ומכשור טכנולוגי מתקדם ניתן להגיע אל מוקדי הרטיבות באופן מדויק ללא צורך בהרס נוסף.
עוד לפני השימוש בכלים מתקדמים האינסטלטור יכול להגיע אל המערכת הבעייתית הרלוונטית באמצעות גישה אנליטית. כך למשל, ניתן להבחין על פי סוג הרטיבות באיזה מערכת מדובר, כאשר מים נקיים מקשרים אל צנרת המים הרגילה, מי ביוב אל מערכת מי הביוב ומי ניקוז ממערכת ההסקה והמיזוג. גם מיקומה הכללי של הנזילות יכול להעיד על אופי המערכת.
בנוסף ניתן לבצע מספר בדיקות חיצוניות שייסעו לאשר מאיפה מגיעה הנזילות. כך למשל ניתן לבצע בדיקת לחץ עבור מערכת המים הנקיים או עבור מערכת ההסקה ובכך לראות האם המערכת מאבדת מים בזמן פעולתה. שיטה רלוונטית נוספת היא חסימת הביוב על מנת לאתר מהיכן בדיוק נוזלים מי הביוב.
כמובן שהבעיה מתסבכת כאשר מדובר בדירה בתוך בניין קומות עם מערכת חימום מרכזית למשל. לשם כך נדרש סט של בדיקות מקיפות, כמו גם ניסיון מספק בתחום ושימוש בכלים מתקדמים.
מכשור מתקדם בשירות האינסטלציה
במידה והבדיקות החיצוניות לא סייעו על מנת להבין באופן מדויק במידה סבירה איפה ממוקמת הנזילות, האינסטלטור יכול להשתמש באחד מני הכלים הרבים והיעילים שיש ברשותו בארגז הכלים של גילוי הנזילות.
אחד העזרים הנפוצים והמוצלחים ביותר היא מצלמה טרמית הפועלת על אור אינפרה אדום ומסוגלת לקלוט נזילות חבויות בקירות או באריחים. אמצעי חשוב נוסף הוא סיב אופטי שמאפשר לחדור אל מערכת הניקוז או הביוב מבלי לשבור קודם את הצנרת. בנוסף ניתן להשתמש במכשיר האזנה מתוחכם אשר מסוגל לזהות פריצות זעירות של מים במערכות השונות.
עוד אמצעי יעיל ומעניין, אם כי לאו דווקא שיפור טכנולוגי יוצא דופן, הוא שימוש בבלון לחץ. הבלון מוחדר לפי הצינור הרלוונטי ומנופח כך שמתבצעת חסימה זמנית של הצנרת. חסימה זאת מאפשרת להבין היכן היא פרוצה, ומה הסיבות לכך, למשל חיבורים רופפים או סדקים באחד הצינורות המובילים בה. בלון זה, הקרוי גם פקק ביוב, יכול להיות יעיל גם עבור טיפול המשך.
לא מתפשרים על טיפול מידי
חשוב להדגיש את דחיפות הטיפול בגילוי נזילות. ברגע שיש חשד לנזילות מומלץ לקרוא במהירות האפשרית לבעל מקצוע שיזהה את המקור הבעייתי. לאחר שבוצע זיהוי מדויק של הנקודה חשוב לטפל בה באופן הטוב ביותר, בין אם באמצעות החלפת צנרת, הדבקת פאטצ' על הצינור הבעייתי, או כל טכניקה אחרת שהאינסטלטור רואה לנכון.
רטיבות בבית יכולה להביא לעובש ולפטריות, לנזק לנכס ולרכוש, לחלודה ולעוד שלל מפגעים לא נעימים, להם השלכות כספיות, אסתטיות ואף בריאותיות (נשימה של חלקיקי עובש היא לא בריאה). עוד כדאי להזכיר שרטיבות נוטה להתפשט, ולכן מניעה וטיפול מוקדם בה הם צעדים מתבקשים שאין מה להתלבט עליהם אפילו.
כמה עולה גילוי נזילות?
גילוי נזילות עשוי לעלות לא מעט כסף, בטווח שנע בין כמה מאות שקלים עד אלף שקלים ויותר, כתלות בסוג הבעיה ובציוד המשמש לפתרונה. כך למשל, בדיקה פשוטה של צנרת המים הנקיים הביתית תעלה בין 200 ל-400 שקלים, ואילו בדיקת איתור נזילות במוסדות ציבור תגיע למחירים של אלף שקלים ולמעלה מכך.
מה משפיע על המחיר? מורכבות הבעיה בראש ובראשונה. בנוסף יש לקחת בחשבון את גודל השטח הנבדק, את הציוד שהאינסטלטור נדרש להפעיל, את מספר שעות העבודה, המוניטין של איש המקצוע וכיוצא בכך.
חשוב לזכור כי כמו בלא מעט שירותים אחרים השירות הזול הוא לאו דווקא השירות הזול באמת. לעיתים עדיף לבחור באיש מקצוע מנוסה שגובה מחירים מעט יותר גבוהים בעבור ההבטחה שמדובר בגילוי איכותי ומקיף שיפתור את הבעיה לטווח ארוך של כמה שנים טובים, ולא יזמין ביקורים חוזרים ונשנים של אינסטלטורים נוספים.