שירות 24/7
מקצועיות
פריסה ארצית

לחץ מים

מחפשים שירותי אינסטלציה? ריכזנו עבורכם את בעלי המקצוע המומלצים ביותר, כאלו שיודעים לשלב בין מקצועיות גבוהה, שירות אדיב ועמידה בתו האיכות הנוקשה של "המקצוענים", הזמינו עכשיו:

 

 

אם מעולם לא הקדשתם תשומת לב רבה ללחץ המים בבית שלכם, אתם ברי מזל. אנחנו מקבלים כמובן מאליו את המים הזורמים בברזי הבית שלנו, ורק כאשר ישנה תקלה הקשורה ללחץ המים אנחנו מבינים עד כמה מדובר במרכיב מהותי באיכות החיים שלנו. אז מה משפיע על לחץ המים בבית, מה יכול לגרום לירידת לחץ מים ומה ניתן לעשות בשביל להגביר את לחץ המים? ננסה לענות על כל השאלות, ולתת לכם את כל המידע החשוב לגבי לחץ מים בברזי הבית.

 

לחץ מים תקין חיוני לתפקוד היום יומי בבית שלנו

סביר להניח שרוב האנשים שקוראים את השורות האלה מכירים את הסיטואציה בה נכנסים למקלחת או פותחים את הברז, ולפתע מגלים זרם מים דק וחלוש שלא מספק לניקיון או לכל מטרה אחרת. עבור מי שמכיר את הסיטואציה היטב, נקווה שמדובר בהיכרות שמקורה בבסיס צבאי או בכל מקום אחר שהוא לא הבית – שכן כאשר דבר כזה קורה בבית, הפגיעה באיכות החיים שלנו יכולה להיות משמעותית ביותר. לחץ מים תקין הוא חיוני עבור חיי היום יום שלנו – כשאנחנו מתקלחים, כשאנחנו שוטפים את הידיים, מנקים את הבית או מבצעים כל פעולה אחרת שדורשת זרם מים נורמלי.

מרבית האינסטלטורים מסכימים שלחץ מים תקין בבית נע בין 3 ל-5 בר, כאשר 3 בר נחשב ללחץ המים הנמוך ביותר שעודו מספיק לשימוש יום יומי, ו-5 נחשב ללחץ מים חזק ומצוין. כאשר לחץ המים יורד מתחת ל-3, אנחנו מתחילים להרגיש שזרם המים הביתי שלנו פשוט לא מספיק לצרכים שלנו, ובמצב כזה חשוב להבין קודם כל מה יכול להשפיע על לחץ המים ולהוביל לירידתו.

לחץ מים

 

מה משפיע על לחץ המים הביתי?

ישנם כמה וכמה גורמים שיכולים להשפיע על לחץ המים הביתי, והדרך הטובה ביותר להבין אותם היא דרך ההבנה של מערכת הצנרת הביתית, וממש קצת פיזיקה. הצנרת הביתית מזרימה מים מקו המים המרכזי של הבניין (או הקו העירוני במידה ומדובר בבית פרטי), דרך מערכת של שסתומים וצינורות עד לנקודות היציאה, שהן כמובן הברזים והמקלחות בחדרי הרחצה והמטבחים הביתיים. במצב רגיל, זרם המים מושפע גם מעוצמת הכניסה של המים לתוך הצנרת (שאמורה להיות אחידה בין כל הבניינים והדירות באותו האזור), וממצב הצינורות עצמם.

ככל שהצינורות הם בקוטר תקני, והזרימה בהם חופשית ובלתי מופרעת, כך זרם המים עצמו נשאר בעוצמה שבה הוא אמור להימצא. לבסוף, נמצאים גם הברזים ופתחי יציאת המים, בהם יהיו פתחים חיצוניים ולעתים גם מערכות סינון כאלה ואחרות. התנועה החופשית דרך פתחי יציאת המים משפיעה גם היא על לחץ המים במקרים רבים. בנוסף, חשוב לציין גם את ברז המים הראשי של המבנה ושל הדירה (מה שמכונה "שיבר"), שצריך להיות פתוח במלואו בשביל שתיכנס כמות המים הנחוצה עבור שמירה על לחץ מים תקין.

לחץ מים

 

הגורמים האפשריים לירידת לחץ מים

בהתאם לגורמים שמשפיעים על לחץ המים, עליהם פירטנו קודם, ניתן להבין מה הם הגורמים היכולים להוביל לירידה אפשרית של לחץ המים. נעבור עליהם בקצרה:

  • אבנית

    הצטברות של אבנית יכולה להוריד את לחץ המים בפתח יציאת מים ספציפי, וצריך לחשוד באפשרות זאת כאשר אנחנו מזהים ירידה של לחץ המים רק בברז אחד ולא בכל פתחי המים בדירה. מדובר בתהליך שקורה באופן טבעי, כשהפילטרים שמותקנים בברזים נועדו להגן על מי השתייה והרחצה שלנו בדיוק מהתהליך הזה. לכן, חשוב מאוד לבדוק ולנקות באופן תקופתי את הברזים בבית שלנו מאבנית. כל מה שצריך לעשות לשם כך הוא לפרק את הפיה של הברז או פתח יציאת המים, לנקות את האבנית (באמצעות חומר ייעודי, ניתן גם להשרות בחומץ), לחבר מחדש ולראות האם לחץ המים אכן משתפר באופן משמעותי.

 

  • תקלת צנרת

    מתי הותקנה הצנרת בבית שלכם? אם התשובה לשאלה הזאת היא "לפני יותר מ-20 שנים", סביר להניח שיש בצנרת הבית שלכם כבר לא מעט חלודה. החלודה הזו, בתורה, יכולה להוביל לתופעה שמובילה בתורה לירידת זרם המים. אנחנו מדברים כמובן על סדקים בצינור – הצינורות נשחקים ונסדקים ומים מחלחלים מהם החוצה ולא אך ורק בכיוונם הייעודי. במצב זה, טבעי שלחץ המים ירד באופן משמעותי, ואנחנו נזהה את הירידה בכל פתחי המים בדירה או בחדר מסוים בה. תקלת צנרת נוספת שיכולה להתפתח לאורך זמן היא סתימה – במצב זה, במיוחד כשמדובר בסתימה חלקית ולא מלאה, אנחנו נזהה ירידה הדרגתית של לחץ המים, עד לנקודה בה הם עשויים לא לזרום כלל (סתימה מלאה). תקלות צנרת כאלה יכולות להתרחש בקווי המים המרכזיים של הבניין או של הדירה, וגם בצינורות שמובילים לחדר ספציפי.

 

  • תקלה מרכזית

    תקלה מרכזית בזרם המים פירושה תקלה בעצם הכניסה של מים מהמערכת המרכזית (של הבניין או העירונית) לתוך צנרת הבית שלכם. הגורם השכיח ביותר לתקלה זו הוא פשוט מאוד – שיבר שלא פתוח עד הסוף. יתכן שבגלל עבודות בתשתית המים סגרו את השיבר ולא פתחו אותו עד הסוף או כלל, והדבר יוביל לתקלה שנראית חמורה מאוד אך למעשה היא פשוטה למדי. ירידה של זרם המים בדירה שבה השיבר פתוח עד הסוף היא כבר חדשות פחות טובות – יתכן שהתקלה נמצאת במערכת העירונית, ובדירות בקומה גבוהה יתכן שמערכת המים של הבניין מתקשה להעביר את המים בלחץ גבוה עד לקומות העליונות.

לחץ מים

הגברת לחץ המים – שיטות ואפשרויות

יש כמה וכמה אפשרויות להגברת לחץ המים במערכת הביתית, אך בתור התחלה חשוב לציין שרוב הפתרונות הללו הם פתרונות נקודתיים, שפותרים בעיה באתר ספציפי או שמהווים "פלסטר". במצבים בהם מדובר בצנרת ישנה עם לחץ מים ירוד, הפתרון הקבוע היחיד שיחזיק לאורך זמן הוא החלפה של הצנרת. ובכל זאת, צריך לנסות כמה וכמה שיטות לפני שמרימים ידיים והולכים לשיפוץ כללי:

  • ניקוי אבנית

    כאמור, כאשר ירידת לחץ המים מתרחשת בנקודה אחת, צריך לנסות לפרק את פילטר המים ולנקות אבנית מאותו ברז או פתח אחר. את האבנית ניתן לנקות באמצעות חומרים להסרת אבנית שניתן למצוא בכל סופר, אך ניתן גם לנסות לעשות זאת באמצעות חומץ מהול במים. במידה וזרם המים בברז חוזר לעוצמה תקינה בלי הפילטר או לאחר הניקיון שלו – נבין שזו אכן הייתה הבעיה הנקודתית.

 

  • מעקף צנרת

    אם יש בעיה בצינור נקודתי, כמו חלודה וסדקים, ניתן לנסות לעקוף את הצינור הזה באמצעות צינור מעקף ממערכת המים המרכזית לתוך צנרת הבית שלכם. זהו פתרון "פלסטר" קלאסי, שכן צנרת בעייתית וישנה שעומדת בלחץ של צינור מעקף עשויה להוביל לתקלות רבות אחרות ואפילו לפיצוץ בצינור. עם זאת, כפתרון לטווח קצר או פתרון לצינור נקודתי שאינו חלק מצנרת ישנה וחלודה במיוחד – זה יכול להיות פתרון טוב.

 

  • התקנת משאבה

    ניתן להתקין בנקודת החיבור של הצנרת המרכזית לצנרת הביתית משאבת מים שתגביר באופן חשמלי את לחץ המים בבית. זהו פתרון רלוונטי במצבים בהם התקלה לא בהכרח קשורה לצנרת הביתית אלא לצנרת אליה היא מתחברת. משאבה טובה, כולל התקנה, היא לא זולה במיוחד, וצריך גם לציין שמדובר במכשיר שעושה לא מעט רעש בבתים עם בידוד רעש ירוק. עם זאת, ישנם מצבים בהם אין ברירה מלבד התקנה של משאבה, ובמצבים אלה מדובר בפתרון הכרחי.

לחץ מים

אל תשאירו מקום לטעויות – קראו לאינסטלטור מומחה

אם אתם סובלים מירידה בלחץ המים בבית, ולא הצלחתם לפתור את הבעיה באמצעות ניקוי אבנית פשוט בברז אחד, אתם ככל הנראה זקוקים לאינסטלטור מומחה שיגיע ויבדוק את המקור לבעיה. בין אם הפתרון יהיה פתיחת סתימה, התקנת מעקף, התקנת משאבה או אפילו החלפה של כל צנרת הבית – רק שירות של אינסטלטור מיומן יבטיח לכם לחץ מים תקין לאורך זמן.

לחץ המים בבית מושפע מלחץ המים במערכת הצנרת המרכזית, מקוטר ותקינות הצינורות עצמם, ומהתקינות הברזים והיותם נקיים מאבנית.
ישנם כמה פתרונות אפשריים. ניתן לנסות לנקות אבנית מהברזים ולבדוק האם השיבר פתוח עד הסוף, ומעבר לכך יש צורך בפתרונות מקצועיים כמו התקנת מעקף, משאבה או תיקון סתימות וסדקים.
התשובה לשאלה הזאת תלויה באופי התקלה. תקלות פשוטות כמו אבנית או שיבר סגור לא צריכות לעלות יותר מעשרות שקלים בודדים, ואילו התקנה של משאבה או החלפה של צנרת יכולות לעלות אלפי שקלים.
שרברב עכשיו
שרברב עכשיו

שרברב עכשיו מובילים את תחום האינסטלציה בישראל. עם צוות גדול של בעלי מקצוע עם ניסיון רב בתחום בפריסה ארצית. תוך דגש על שירות מקצועי ואדיב בהתאמה מלאה לצרכי הלקוח. מענה 24/7 לבעיות אינסטלציה מכל הסוגים.